logo
Εξυπ. Πελατών & Τηλ. Παραγγελίες: +302310758002 / +302310756431

Φροντίδα και Περιποίηση Δερμάτινων Υποδημάτων

Περιποιηθείτε σωστά τα δερμάτινα παπούτσια σας χαρίζοντας τους μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!

Το δέρμα είναι ένα φυσικό υλικό και χρειάζεται την ανάλογη περιποίηση. Εσείς γνωρίζετε πώς να το διατηρήσετε σαν καινούριο; Ένα δερμάτινο ζευγάρι παπούτσια, ανεξάρτητα με το είδος του δέρματος του, μπορεί να διατηρηθεί για χρόνια με τη σωστή φροντίδα. Τα 2 βασικά βήματα για να το πετύχετε αυτό είναι ο σωστός καθαρισμός και η κατάλληλη αποθήκευση.

 

 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να φαίνονται πάντα περιποιημένα τα παπούτσια σας είναι να τα διατηρείτε καθαρά. Ξεκινήστε σκουπίζοντας οποιαδήποτε βρωμιά και σκόνη με ένα καθαρό στεγνό πανί. Σε καμία περίπτωση μην το κάνετε με σφουγγάρι ή μωρομάντηλο γιατί οι χημικές τους ουσίες μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα. 

 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ SUEDE

Το suede δέρμα, έχει μία μεγαλύτερη δυσκολία στην περιποίηση του. Για να το καθαρίσουμε, χρησιμοποιούμε, απαλά, μία ειδική βούρτσα για καστόρι, πάνω σε στεγνό δέρμα, ώστε να απομακρυνθεί η σκόνη.

Η ίδια βούρτσα διαθέτει και σκληρές μεταλλικές τρίχες, οι οποίες διώχνουν τους σκληρότερους λεκέδες, ενώ έχει και μια άκρη από καουτσούκ ή πλαστικό το οποίο βοηθάει στο να απομακρυνθούν τυχόν μουντζούρες. Τα καστόρινα καταστρέφονται από τους λιπαρούς λεκέδες. Στην περίπτωση όμως που το κακό γίνει, ταμπονάρετε με χαρτί απαλά και ρίξτε ελαφρά λίγο ταλκ πάνω στο λεκέ, το επόμενο πρωί βουρτσίστε απαλά.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Το δέρμα χρειάζεται γυάλισμα ώστε να προστατεύεται από το νερό και τη σκόνη. Ένα προϊόν με βάση το κερί ή το λίπος φώκιας ή πάπιας, συνήθως είναι κατάλληλο όχι μόνο για να δημιουργήσει ένα αδιαβροχοποιημένο στρώμα στο δερμάτινο παπούτσι σας, αλλά και για να προστατεύσει το χρώμα του. Παραδειγματικά προιόντα του εμπορείου:

 

Το «λίπος φώκιας» είναι ένα προϊόν το οποίο χρησιμοποιούμε συχνά για να συντηρήσουμε τα παπούτσια κυνηγιού, τα ορειβατικά μποτάκια, τα δερμάτινα παπούτσια βουνού, τα στρατιωτικά και υπηρεσιακά υποδήματα και τα παπούτσια ιππασίας . Επίσης συντηρούμε με αυτό δερμάτινα είδη, μπουφάν μηχανής, σέλλες κτλ.

Είναι όμως όλα τα προϊόντα με την ένδειξη «Λίπος Φώκιας» κατάλληλα ;
Θα ήταν λάθος να σκεφτείς «όλα τα ίδια είναι». Μια αξιόπιστη εταιρία, όπως 
ο όμιλος εταιριών της Saphir, που έχει μια εξειδικευμένη σειρά προϊόντων με βάση το λίπος φώκιας μπορεί να το πιστοποιήσει αυτό. Γιατί πολύ απλά δεν είναι όλα τα ίδια! Γιατί δεν θα υπήρχε νόημα μια εταιρία να παράγει το ίδιο προϊόν με διαφορετική συσκευασία.

Υποδήματα πόλης


Μπορεί τα παπούτσια σου να είναι από δέρμα λαδιού οπότε θέλεις να τα συντηρήσεις. Ή μπορεί να είναι από λείο δέρμα και θέλεις, μετά την περιποίηση με βερνίκι – κρέμα, να τα αδιαβροχοποιήσεις. Το καλύτερο προϊόν για αυτό, είναι από την Χρυσή Σειρά της Saphir, το Saphir Medaille D’or Dubbin Graise.
Το προϊόν αυτό, που λειτουργεί σαν ένα φυσικό «βερνίκι», περιέχει ζωικό λίπος . Είναι ιδανικό για δέρματα τα οποία έχουν ξεραθεί λόγω χρήσης. Θα ενυδατώσει το δέρμα,  ενώ παράλληλα το διατηρεί μαλακό, επειδή περιέχει mink oil. Επίσης προστατεύει τα υποδήματα, ειδικά τα χειροποίητα, στα κατώτατα τμήματα τους από σκασίματα του δέρματος . (Αυτό μπορεί επίσης να αποφευχθεί όταν εναλλάσσουμε τα παπούτσια μας από μέρα σε μέρα.

Υποδήματα βουνού


Αυτή η κατηγορία υποδημάτων έχει άλλες ανάγκες, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε παπούτσια κυνηγιού ( ή παπούτσια Τimberland ) και ορειβατικά μποτάκια. Εδώ χρειαζόμαστε αδιαβροχοποιητικές ιδιότητες , σε συνδυασμό με προστασία από την υγρασία, την βροχή, το χιόνι, την λάσπη και τον παγετό. Επίσης ιδιαίτερα σημαντικό είναι το λίπος φώκιας να χαρακτηρίζεται από υψηλή διεισδυτικότητα στο δέρμα για καλύτερο αποτέλεσμα. Ιδανικό προϊόν για αυτή τη χρήσης είναι το Saphir Ouraline.

Αποτελούμενο από λίπος αγριογούρουνου, είναι  ειδικά σχεδιασμένο για να αδιαβροχοποιεί και να προστατεύει τα 
υποδήματα βουνού. Συνίσταται ιδιαίτερα όταν τα υποδήματα εκτίθενται σε ακραίες φυσικές συνθήκες. Διαφέρει από ανάλογα προϊόντα του εμπορίου, γιατί καταφέρνει να δρα ενώ διατηρεί την ματ (εργοστασιακή) υφή του δέρματος.

Υπηρεσιακά και Στρατού


Σε αυτήν την ομάδα υποδημάτων, αυτό στο οποίο δίνεται βάση είναι οι μαλακτικές ιδιότητες του λίπους φώκιας για παπούτσια. Αναμφίβολα, ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο, μας ενδιαφέρει η αδιαβροχοποίηση παπουτσιών. Ωστόσο, τα υπηρεσιακά υποδήματα κατασκευάζονται από δέρματα μεγαλυτέρου πάχους και είναι γενικά δύσκαμπτα. Γι’ αυτό χρησιμοποίησε λίπος φώκιας, ώστε να μαλακώσουν, για να μην σε «κτυπάνε» .
Το προϊόν 
Saphir Huile Graise είναι ειδικά για εσένα. Παρασκευάζεται από ζωικό παράγωγο σολομού. Είναι το μόνο προϊόν το οποίο προορίζεται για την συντήρηση δέρματος με μεγαλύτερο πάχος. Η διαφορά του είναι η μεγάλη ικανότητα διείσδυσης που έχει, ακόμα και σε δέρματα όπως αυτά των στρατιωτικών υποδημάτων.

Δερμάτινα είδη & μπουφάν


Θέλεις να συντηρήσεις το δερμάτινο μπουφάν μηχανής σου, ακόμα και να τονώσεις το χρώμα του αν είναι σε μαύρο ή καφέ;  Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι το λίπος που θα χρησιμοποιήσεις να μην αφήσει ίχνη λιπαρότητας ή να μην λερώσει κάποιο άλλο αντικείμενο, έτσι δεν είναι ; Θέλεις να είναι επίσης ικανό να περιποιηθεί και δέρματα με πιο ανοιχτόχρωμη υφή; Να μην είναι παχύρευστο και να απορροφάτε με μεγαλύτερη ευκολία;  
Ξέρουμε το καλύτερο προϊόν που κάνει όλα τα παραπάνω τέλεια: το 
Saphir Greasy Cream
. Συντηρεί το δέρμα, τονώνει το χρώμα, απορροφάται  εύκολα. Τι άλλο κάνει; Παρέχει ένα τείχος προστασίας ενάντια στο νερό και την υγρασία (αδιαβροχοποίηση δέρματος),  ενώ παράλληλα διατηρεί το δέρμα μαλακό και εύκαμπτο. Το καλύτερο προϊόν για δερμάτινα είδη και μπουφάν, γιατί δεν αφήνει ίχνη λιπαρότητας στα ρούχα.   

#Τρόπος Χρήσης


Επίσης ως προς την χρήση του λίπους δεν πρέπει να ξεχνάς ότι δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές. Ούτε στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις, ούτε στην συχνότητα με την οποία θα συντηρήσεις τα αγαπημένα σου είδη ή υποδήματα. Γιατί αν και το χρησιμοποιούμε πχ για να μαλακώσουμε ένα ζευγάρι αρβύλες ή παπούτσια βουνού, δεν θέλουμε το δέρμα να γίνει τόσο μαλακό που να σκίζεται. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει σε μια δερμάτινη ταπετσαρία ή οποία θα μπορούσε να ξεχειλώσει και να δημιουργηθούν ζάρες από τις μαλακτικές ιδιότητες του «λίπους φώκιας» για παπούτσια και δερμάτινα είδη.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Ο τρόπος που αποθηκεύετε τα δερμάτινα παπούτσια σας παίζει ιδιαίτερο ρόλο στη διάρκεια ζωής τους. Προτιμήστε υφασμάτινες σακούλες παπουτσιών, για τη φύλαξη τους, αφού με αυτό τον τρόπο τα παπούτσια αναπνέουν, ενώ παράλληλα προστατεύονται από τη σκόνη και το ηλιακό φως. Τα καστόρινα υποδήματα σας χρειάζονται ανοιχτό χώρο αλλά όχι φως. Καθώς επίσης πολύ σημαντικό είναι να αποφεύγεται να τα αφήνετε σε μέροι όπου υπάρχει υγρασία ή μούχλα καθώς κινδυνεύουν να κολλήσουν μούχλα, αυτό συμβαίνει γιατί όπως γνωρίζεται τα δερμάτινα υποδήματα δεν παύουν να είναι ζωντανός οργανισμός..

Δείτε μερικά βίντεο για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα! Καλή επιτυχία!

Δείτε εδώ βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=MSaNoMNrZxU

Πηγή : thedoyensclub

 
FOLLOW US ON


banks
logo-small

Ξανθίππης, Ελευθέριο Κορδελιό

Θεσσαλονίκη 562 24

Τ. +302310758002 / +302310756431

call-us
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης