logo
Εξυπ. Πελατών & Τηλ. Παραγγελίες: +302310758002 / +302310756431

Γνωρίζοντας τα είδη δέρματος!

Γνωρίζοντας τα είδη δέρματος!

Το  Shoesclub Blog είναι εδώ για να σας δώσει τις κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με τα είδη των δερμάτων αλλά και να καταρρίψουμε για εσάς μύθους γύρω από τα παπούτσια. Έτσι την επόμενη φορά που θα θελήσετε να αποκτήσετε ένα δερμάτινο υπόδημα θα είστε σε θέση να επιλέξετε σωστά.

Είσαι σε ένα κατάστημα υποδημάτων θέλοντας να αγοράσεις δερμάτινα υποδήματα και αναρωτιέσαι για τα είδη των δερμάτων προσπαθώντας να καταλάβεις τις διαφορές τους και πιο είναι το ιδανικό για σένα.

Πολλές φορές μάλιστα αποφεύγουμε να αγοράσουμε ένα καστόρινο υπόδημα με τη δικαιολογία ότι δεν είναι αδιάβροχο και απαιτεί δύσκολη περιποίηση.

Είδη δέρματος υπάρχουν πολλά, κυρίως συναντάμε τα παρακάτω είδη :

1.Το λείο δέρμα

2.Το καστόρι ή και Suede

3.Το λαδερό ή Nubuck δέρμα

4.Το γκοφρέ δέρμα

Όμως υπάρχουν ακόμα πολλά είδη δέρματος :

λουστρίνι, το nappa, τσαλακωτό, σπάι κ.α.

Ας δούμε κάποια στοιχεία για το καστόρι δέρμα.

suede shoes

Τα παπούτσια από καστόρι  είναι εύκαμπτα, πολύ μαλακά και με μεγαλύτερη και ευκολότερη τάση προσαρμογής στην μορφολογία του ποδιού, για αυτόν τον λόγο προτείνονται σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο κότσι ή κάλος στα πόδια, καθώς καταπονούν πολύ λιγότερο τα πονεμένα σημεία. Το καστόρι προέρχεται από ζώα όπως το αρνί, μοσχάρι και άλλα αιγοειδή. Η βελούδινη υφή τους είναι χάρης την τράχυνση στην οποία υποβάλλεται η εσωτερική πλευρά του δέρματος. Το συγκεκριμένο δέρμα είναι λεπτό και εξαιρετικά μαλακό με μεγάλη αντοχή και φυσικά εκλεπτυσμένη όψη και υφή.

Το λαδερό (Nubuck) δέρμα

nubuck leathers

 Είναι ένα ιδιαίτερα μαλακό  είδος δέρματος, ιδιαίτερα ανθεκτικό. Βασική, όμως, διαφορά είναι ότι το λαδερό δέρμα επεξεργάζεται από την εξωτερική του πλευρά, ενώ το Suede από  την εσωτερική πλευρά, με την ίδια διαδικασία τράχυνσης προκειμένου να δώσει την αίσθηση βελούδινης υφής. Αν πέσει επάνω του νερό, σκουραίνει προσωρινά όμως μην φοβηθείτε γιατί μόλις στεγνώσει θα επανέλθει πλήρως. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο δέρμα διότι έχει ειδική διαδικασία βαφής για να επιτευχθεί το αντικέ του τελικό χρώμα με αποτέλεσμα κάθε δέρμα να μην είναι ακριβές αντίγραφο με το άλλο όπως επίσης και τα υποδήματα που θα κατασκευασθούν.

Όταν πρόκειται να αγοράσεις ένα δερμάτινο προϊόν είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσεις την ποιότητα. Η συμβουλή μας είναι να ρωτάτε πάντα για τον τύπο και την προέλευση του δερμάτινου προϊόντος. Πολλά καταστήματα δεν είναι σωστά ενημερωμένα για τα είδη δερμάτων, ένας ενημερωμένος πωλητής θα πρέπει να γνωρίζει για την προέλευση και τον τύπο του δέρματος. Το καλό δέρμα δεν χρειάζεται καν να το αγγίξετε. Φαίνεται με την πρώτη ματιά σε σύγκριση με ένα φτηνό δέρμα ή ένα συνθετικό δέρμα. Αν το δέρμα σας δίνει αίσθηση πλαστικού και υπερβολικά γυαλισμένου, τότε σας συνιστούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Φυσικά πάντα καλό θα ήταν να γνωρίζεις και τα σύμβολα γνησιότητας του δέρματος, που όλοι έχουμε δει και συνήθως δεν δίνουμε σημασία. Κυρίως τα συναντάμε σε μορφή αυτοκόλλητου, εσωτερικά ή στην σόλα του παπουτσιού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης υπάρχει ειδική νομοθεσία με Άρθρο 104 σχετικά  με τη σήμανση όλων των προϊόντων συμπεριλαμβανομένων και των υποδημάτων.

Τα κυριότερα σύμβολα που συνοδεύουν τα υποδήματα είναι τα εξής:

simvola

Τα παραπάνω σύμβολα είναι αυτά που υποδεικνύουν για ποιο μέρος του παπουτσιού αναφέρεται η σήμανση. Το πρώτο υποδεικνύει το εξωτερικό μέρος, το δεύτερο την εσωτερική επένδυση και το τρίτο την εξωτερική σόλα του παπουτσιού. Δίπλα από κάθε εικόνα θα δείτε να υπάρχει και ένα από τα παρακάτω σύμβολα:

Τα συγκεκριμένα σύμβολα υποδεικνύουν το υλικό κατασκευής. Το πρώτο σύμβολο υποδεικνύει ότι το υλικό κατασκευής του εκάστοτε σημείου του παπουτσιού είναι από δέρμα, το δεύτερο συμβολίζει ότι το προϊόν είναι επικαλυμμένο με δέρμα. Ενώ με τα άλλα δύο σύμβολα ο καταναλωτής ενημερώνεται για το σημείο του υποδήματος που είναι κατασκευασμένο από ύφασμα ή από κάποιο άλλο υλικό.

Το πιο γνωστό είδος δέρματος τον οποίο συναντάτε συχνότερα, είναι το λείο ή αλλιώς γυαλισμένο δέρμα.

Ένα από τα βασικά είδη δέρματος, το οποίο όλοι αναγνωρίζουμε είναι το γυαλισμένο δέρμα (Polished Leather), το οποίο είναι διαφορετικό από το λουστρίνι.  Το συγκεκριμένο δέρμα είναι κυρίως κατασκευασμένο από μοσχάρι, υψηλής ποιότητας. Είναι εξαιρετικά μαλακό ενώ έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο αλλά και στους λεκέδες. Το δέρμα το οποίο μας δίνει αυτό το υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα  επιλέγεται με προσοχή. Το δέρμα υποβάλλεται σε λείανση και έπειτα βάφεται ώστε να πάρει την τελική του μορφή.

Αφού λοιπόν είδαμε μερικά από τα είδη δέρματος, μπορείτε να δείτε μερικά από τα εξαιρετικής ποιότητας δερμάτινα Ελληνικά υποδήματα μας κατασκευασμένα με επιλεγμένα δερμάτα, δυσεύρετα στην υπόλοιπη Ελληνική αγορά.

Ανδρικά : https://www.shoesclub.gr/E21B8198.limitproducts.el.aspx?category=033D5274

Γυναικεία : https://www.shoesclub.gr/43D7AAD0.limitproducts.el.aspx?category=6FE59290

 
FOLLOW US ON


banks
logo-small

Ξανθίππης, Ελευθέριο Κορδελιό

Θεσσαλονίκη 562 24

Τ. +302310758002 / +302310756431

call-us
active³ 5.5 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης